top of page

TUNTIKUVAUKSET

Syksy 2024

DYNAAMINEN HATHA

jooga oulu - dynaaminen hatha avara joog

Ti 17:00 -18:45

Dynaaminen Hatha on monipuolinen joogaharjoitus, joka lisää niin voimaa, kestävyyttä, notkeutta kuin liikkuvuuttakin. Tunti koostuu hengitys- tai läsnäoloharjoituksesta, aurinkotervehdyksistä ja aktiivisesta asanaharjoituksesta, ja päättyy loppurentoutukseen.

 

Tunnin teema vaihtelee harjoituksesta toiseen, ja teemme harjoitteita myös erilaisia apuvälineitä hyödyntäen. Ohjaaja näyttää asanoista vaihtoehtoja helpommasta haastavampaan, jolloin opetus on yksilöllistä ja kaikille löytyy senhetkiseen tilanteeseen sopiva vaihtoehto.

LEMPEÄ HATHA & FLOW

avara jooga lempeä hatha ja flow

Ti 18:30 - 19:45

Lempeä tunti, joka koostuu hengityksen tahdissa pehmeän rauhallisesti etenevästä flowsta, välillä asanoissa eli joogan asennoissa pidempäänkin viivähtäen. Tunti alkaa lempeällä läsnäolo- tai hengitysharjoituksella ja loppuu tyynnyttävään loppurentoutukseen.

 

Tunnin teema vaihtelee harjoituksesta toiseen, kuitenkin aina lempeys säilyttäen. Tunnilla tehdyt asanat ovat kehoa lempeydellä lämmittäviä, avaavia, rentouttavia ja palauttavia. Lempeä Hatha & Flow sopii niin aloittelevalle kuin kokeneemmalle joogille.

DYNAAMINEN HATHA & FLOW

007_DSC_3480.jpg

Ke 17:00 -18:15

Monipuolinen ja progressiivisesti etenevä harjoitus, joka koostuu vuoroviikoin asanaharjoituksesta ja virtaavasti hengityksen tahdissa asanasta toiseen etenevästä flowsta. Palaamme flow -harjoituksissa edellisellä viikolla läpikäytyihin asanoihin, jolloin pääset syventämään ja edistämään harjoitustasi hieman eri näkökulmasta.

Tunnin teema ja sitä tukeva musiikkivalinta vaihtelee harjoituksesta toiseen.Harjoitus alkaa lempeällä lämmittelyllä edeten siitä intensiteetiltään voimakkaampiin, vahvistaviin ja avaaviin asanoihin tai niistä koostuvaan energisoivaan flowhun ja päättyy palauttavan läsnäolo- tai hengitysharjoituksen saattelemana hemmottelevaan loppurentoutukseen.

Tunti sopii parhaiten sinulle, jolla on jo hieman aiempaa kokemusta harjoituksesta.

DYNAAMINEN FLOW

dynaaminen flow jooga avara jooga jooga oulu

To 17:00 -18:15

Dynaaminen flow jooga on aktiivista joogaa, joka kehittää notkeutta, voimaa, hengityskapasiteettia sekä keskittymistä ja läsnäoloa liikkeessä. Flow-joogassa eri liikkeet ja asennot eli asanat sidotaan sulavasti yhteen mm. hallitun rytmikkään hengityksen avulla, luoden joogalle nimensä mukaisen, virtaavan ominaisuuden. Tällä tunnilla voi tulla hiki, mutta on hyvä muistaa, että tätäkin joogaa tehdään aina oman jaksamisen ja osaamisen lempeissä rajoissa. Tunnit vaihtelevat sisällöltään hieman kerrasta toiseen, mutta aktiivinen ja tietoisesti tekevä pohjavire on aina läsnä. Tunti soveltuu parhaiten niille, jotka ovat jo tutustuneet joogan alkeisiin tai omaavat muuten liikuntataustaa.

PALAUTTAVA JOOGA

avara jooga palauttava jooga

Ke 18:30 -19:45

Palauttava jooga on hyvää vastapainoa hektiselle elämälle ja esimerkiksi aktiivisille liikuntaharrastuksille. Tällä tunnilla palautetaan kehoa ja mieltä pitkään kestävillä syvärentouttavilla asennoilla ja päästetään irti suorittamisesta ja puristamisesta. Painotus on venyttävissä ja rauhoittavissa tekniikoissa, jotka saavat palautumisreaktion ja rentoutumisen käyntiin. Tunnilla käytetään useita erilaisia palauttavia tekniikoita, joihin lisätään mausteeksi mindfulnessia eli tietoisen läsnäolon taitoja.

Tietoa Oulun joogatunneista
 

Jos tulet ensimmäistä kertaa Avara Joogalle, olethan meihin yhteydessä Hinnat -sivun yhteydenottolomakkeen kautta. Tämän jälkeen tunneillemme ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Suosittelemme oman joogamaton tuomista tunneille, mutta meiltä löytyy myös lainamattoja, jos et vielä omaa mattoa omista. Pyyhe ja juomapullo on hyvä ottaa myös mukaan.

Saavuthan tunneille ajoissa, mieluiten n. 10 minuuttia ennen tunnin alkua. Joogasalin puolelle saavuttuasi pyydämme hiljaisuutta, jotta kanssaharrastajat voivat pysähtyä ja hiljentyä ennen varsinaisen harjoituksen alkua. Pukuhuoneen puolella iloinen rupattelu on hyvin tervetullutta! :) Ethän tuo myöskään matolle puhelinta.

Vältäthän voimakkaiden hajusteiden käyttöä pukuhuoneissa ja salille tullessasi.

Avara Joogan asiakkaita ei ole vakuutettu järjestäjien puolesta, vaan tunnit ovat omaa vapaa-aikaasi. Huolehdithan siis, että tapaturma- tai vapaa-ajanvakuutuksesi ovat voimassa. Ammattitaitoiset ohjaajat huolehtivat, että harjoitukset tehdään mahdollisimman turvallisesti, mutta osallistut joogaharjoituksiin omalla vastuullasi.

 

Tiloista löytyvät pukuhuoneet vessoineen.

Kaikki tunnit pidetään Koskitie 19 A 1:ssa, Oulun Merikoskella Tuirassa. Koskitien varrella on runsaasti ilmaisia kiekkopaikkoja autolle.

Avara Joogan tunneilla ikärajasuositus on 15v. +

eerika suositus avara jooga.jpg

Eerika Salo

“Avara joogan tunneilla on ollut alusta saakka ilo käydä. Ohjaajat Hannele ja Joonatan ovat ihania, lämpimiä, ammattitaitoisia ja luovat saliin turvallisen, rennon sekä suoritusvapaan ilmapiirin. Olen tykännyt, kun on mahdollista vaihdella erilaisten joogatuntien välillä. Erilaiset Avaran järjestämät joogaworkshopit ovat myös olleet huippuja. 😊"
minna k suositus avara jooga.jpg

Minna Kuisma

"Olen käynyt Hannelen ja Joonatanin tunneilla jo useamman vuoden ajan. He ovat molemmat todella ammattitaitoisia ja lämpimiä sekä myös rentoja joogaopettajia. Koen tärkeänä, että joogatunti on kokonaisvaltainen kehon voiman ja liikkuvuuden harjoitus, mutta myös mieltä tasapainottava ja rauhoittava harjoitus."
ulla v suositus avara jooga_edited.jpg

Ulla Virranniemi

“Olen käynyt jo pari vuotta säännöllisesti Avara Joogan tunneilla. Sekä Hannele, että Joonatan ovat hyviä, lämminsydämisiä ja osaavia ohjaajia, jotka osaavat ottaa huomioon myös jokaisen joogin erityistarpeet. Tunneista löytyy mukavasti vaihtelevuutta, joten ihan aloittelija pääsee helposti mukaan, mutta kokeneellakin joogilla on mahdollista haastaa itsensä.”

Tarja

“Hannele ja Joonatan ovat todella taitavia ja huomioivia ohjaajia. Tunneilla on aina jotakin uutta ja erilaista, mutta tunnelma rauhallinen ja turvallinen. Joogatunnin jälkeen tunnen, että vartaloni osat ovat oikeilla paikoillaan ja henki kulkee paremmin!"

Katja

"Hannele ohjaa suurella sydämellä ja lempeällä otteella. Jokaisen tunnin jälkeen keho ja mieli oli tasapainossa ja olo oli onnellinen."

Riikka

"Joonatan ohjaa joogaa ilolla ja taidolla! Tunnit ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Joka kerta tunnilta lähtee rennompana ja vahvempana kuin tullessa oli. Jumit, kivut ja stressi helpottavat. Suosittelen lämpimästi Avara joogaa!"

Pirkko

Hannele ja Joonatan tarjoavat laadukkaita ja monipuolisia joogatunteja. En tiedä mitään parempaa satsausta omaan itseeni kauas tulevaan kuinjooga, joka vahvistaa syvempiäkin lihaksia, parantaa ryhtiä ja tasapainoa sekä lisää liikkuvuutta ja notkeutta. Lisäksi tunneilta saa hyvän mielen ja olon!
bottom of page